Appel kaneel scones

Appel kaneel scones

8 scones - 20 min bereidingstijd - 20 min oventijd 

Wie is er niet dol op scones? Ze zijn zo klaar en je kunt met de vulling eindeloos variëren! 

Ingrediënten
- 375g bloem
- 75g suiker
- 0,5tl zout
- 4tl bakpoeder
- 125g koude roomboter
- 2tl vanille extract
- 200ml karnemelk

- 200g kleine appelstukjes
- 2tl kaneel

Met kaneelsuiker: 2el suiker + 0,5tl kaneel

Extra nodig:
Bakplaat + bakpapier


Bereidingswijze
Voordat je begint is het belangrijk om te weten dat voor scones een koud deeg heel belangrijk is. Daarom gebruik je ook koude boter!
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- onderwarmte.
 
Begin met het mengen van de bloem, suiker, zout en bakpoeder.
Snij de koude boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan het bloemmengsel.
Nu is het belangrijk om snel te werken. Wrijf de boter met je vingers door de bloem heen. Totdat je een soort zand hebt. Je mag (moet zelfs) nog stukjes boter blijven zien.
 
Voeg nu de vanille extract, karnemelk en de appelstukjes toe en roer alles met een spatel door elkaar. Haal het deeg uit de kom (het zal nog kruimelig zijn) en duw dit op het aanrecht tot een ronde schijf. Dit zal allemaal een beetje rommelig zijn, maar een van de belangrijkste dingen bij het maken van scones is dat je het deeg niet te veel kneedt!
 
Snij de ronde schijf in 8 punten. Leg de scones met wat afstand tussen elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet deze voor 5 minuten in de vriezer, zodat de scones echt goed koud zijn als ze de oven in gaan. Strooi nog wat kaneelsuiker op elke scone.
 
Bak de scones in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
 
Deze zijn echt hemels! Geniet ervan!

Terug naar blog