Ingrediënten

- 250g roomboter
- 275g suiker
- 6 eieren
- 125g zure room
- 100ml melk
- 1,5tl vanille extract
- 1,5tl Bakpoeder
- 300g bloem
- 0,5tl zout
Cinnamon roll vulling:
- 50g roomboter
- 3tl kaneel
- 75g lichtbruine basterdsuiker
- 1tl vanille extract
- Snufje zout
Extra nodig
Bakvorm cake + bakpapier
Mixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 165 graden boven- onderwarmte.
Vet de bakvorm in met een beetje roomboter en bekleed hem eventueel nog met bakpapier.
Klopt de boter en suiker luchtig tot ze iets lichter zijn van kleur.
Voeg hier de eieren één voor één aan toe, terwijl je blijft mixen.
Doe hier de zure room, melk en vanille extract bij en mix tot deze zijn opgenomen.
Voeg nu alle ‘droge’ ingrediënten toe: bakpoeder, bloem en zout.
Mix tot alles is opgenomen en niet langer, anders haal je de luchtigheid uit de cake.
Doe het beslag in de bakvorm.
Bak de cake in 50-60 minuten goudbruin.
Elke oven is anders, dus hou je taartje goed in de gaten!
Deze cake is vanaf de eerste hap genieten!