30 koekjes – 30 minuten bereidingstijd – 1 uur wachttijd – 10 min oventijd
Ingrediënten
- 300g bloem + extra voor deeg uitrollen
- 125g poedersuiker
- 1tl vanille extract
- Rasp van ½ citroen
- 1 ei
- 175g boter
- Snufje zout
- Bonne Maman Viervruchten Confiture
- Poedersuiker ter decoratie
Extra nodig:
Bakplaat met bakpapier
Deegrol
Kerstuitsteekvormpjes
Bereidingswijze
Het deeg maken is heel makkelijk.
Doe alle ingrediënten samen in een kom en kneed tot een mooi deegje.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
Na het rusten verwarm je de oven voor op 180 graden boven- onderwarmte.
Rol het deeg uit tot zo’n 3mm op een met bloem bestoven werkblad.
Steek de vormpjes uit in setjes (een onderkant en een bovenkant).
Leg ze op de bakplaat en bak in 10 minuten goudbruin aan de randjes.
Laat de koekjes volledig afkoelen en bestrijk de helft van de koekjes met viervruchten confiture.
Leg de andere helft van de koekjes er bovenop en druk zachtjes aan.
Bestrooi ze ter decoratie met wat poedersuiker.
Veel bakplezier!