Raclette kaas quiche

Raclette kaas quiche


1 quiche – 15 minuten bereidingstijd – 45 min oventijd

Houd je van quiche en hou je van de Zwitserse raclette kaas? Dan is deze quiche helemaal iets voor jou!

Ingrediënten 
- 5 plakjes bladerdeeg
- 150g spekjes
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1tl tijm
- 4 eieren
- 125g crème fresh (light)
- Peper/zout/nootmuskaat
- 200g raclette kaas (1 pakje)

Extra nodig:
Quiche vorm + bakpapier 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- onderwarmte.
Bekleed je quichevorm met bakpapier en verdeel daaroverheen het bladerdeeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem, zodat de lucht eruit kan.
Bak in een pan de spekjes knapperig en snij ondertussen de uien in grove stukken.
Bak dan de ui met de knoflook en tijm in het vet van de spekjes zo’n drie minuten.
Zet dit beiden apart en laat het een beetje afkoelen.
Meng dan in een kom de eieren met crème fresh en de resterende kruiden.
Bouw nu je quiche op: bekleed de bodem met raclette kaas,
giet hier het eimengsel overheen
en verdeel daaroverheen de spekjes en ui.
Zorg ervoor dat alles egaal verdeeld is.
Bak de quiche in 40-45minuten goudbruin!

Terug naar blog